Ženska izguba las: Vzroki in možnosti zdravljenja

Rate this post

Ženska izguba las Vzroki in možnosti zdravljenjaIzpadanje las pri ženskah se lahko zgodi zaradi prehranskih pomanjkljivosti, hormonskih sprememb ali pa je posledica stresa in tesnobe, na primer, zelo pomembno je določiti vzrok, da se lahko pokaže najprimernejše zdravljenje.

V primeru, da se to zgodi zaradi prehranskih pomanjkljivosti, je zanimivo, da se pri prehranskem strokovnjaku poišče nasvet, da se lahko navede prehrana, bogata z vitamini in minerali, ki so ključnega pomena za dobro počutje lasišča, pa tudi pramenov, včasih pa se lahko prikaže tudi uporaba prehranskih dopolnil.

Pregled pri specialistu za kožo je indiciran predvsem v primerih, ko prameni močno izpadajo. Med posvetovanjem, zdravstveni delavec opravi pregled lasišča, kot tudi predlaga najbolj ustrezno zdravljenje za vsak primer, in uporaba ustreznih šamponov ali podrobnosti rešitve se lahko predlaga.

Glavni vzroki

Glavni vzrokiIzpadanje las pri ženskah je lahko posledica številnih okoliščin, med katerimi so glavne: anemija; napetost; otekanje lasišča; cigaretni dim, ki se nabira v laseh; nizkokakovostna terapija za lase, na primer uporaba barvil, permov ali popravljanje; uporabite pričeske, ki zelo” vlečejo ” izvor; genetski dejavniki; kemoterapija;

Hormonske spremembe, ki potekajo v menopavzi in tudi po porodu; zdravljenje z zdravili, kot so varfarin, heparin, propiltiouracil, karbimazol, vitamin A, izotretinoin, acitretin, litij, zaviralci beta, kolhicin, amfetamini in tudi zdravila za rakave celice. Žensko izgubo las lahko povzroči tudi dojenje, saj v tej fazi telo uporablja elemente v sledovih za proizvodnjo materinega mleka in tudi občasno ta hranila morda ne bodo dovolj za ustvarjanje mleka in ohranjanje zdravih las.

Točno, kako je zdravljenje opravljeno zdravljenje za izpadanje las pri ženskah je treba svetovati, ki jih specialist kože, kot tudi razlikuje glede na vir izgube, kot tudi količino izgubljenih dlak vsak dan. Zato se lahko dokaže, da izvaja estetske tretmaje, izboljša prehrano, uporabo dodatkov ali posebne rešitve za izpadanje las za ženske izpadanje las. Sredstva za izpadanje las pri ženskah bi moral svetovati zdravnik za kožo, pri čemer je na splošno navedena uporaba minoksidila, ki izboljša pretok krvi v lasišču in zmanjša izpadanje las. Uporaba minoksidila se lahko kombinira z drugimi zdravili, da se zagotovi rezultate, glede na vir izgube las. Zato lahko zdravnik predlaga tudi uporabo zimo HSOR, finasterida ali 17-alfa-estradiola, na primer.

Kozmetične terapije, prehrana za izpadanje las

Kozmetične terapije, prehrana za izpadanje lasVizualni tretmaji, ki se izvajajo na lasišču, lahko prav tako raje prehranjujejo in tudi pretok krvi na spletnem mestu, kar oglašuje rast pramenov. Ena od vizualnih terapij, ki jo lahko svetujemo, je mezoterapija las, ki je sestavljena iz uporabe posnetkov naravnost v lasišče, ki vsebuje hranila, skupaj z rešitvami, ki pomagajo pri rasti pramenov in ustavijo njihovo izgubo. Še ena terapija je kapilarna karboksiterapija, ki je sestavljena iz posnetka ogljikovega dioksida naravnost v lasišče, da se pospeši krvni obtok na mestu in omogoči izboljšanje celične prehrane ter odstranjevanje strupenih snovi, kar spodbuja razvoj pramenov.

Da bi preprečili izpadanje las in tudi, da so prameni močnejši, je pomembno, da imajo načrt prehrane bogat z beljakovinami in tudi selen, ki je bistven mineral za zdravje kože, las in nohtov. Zato je priporočljivo, da uživate živila za začetek hišnih ljubljenčkov, ki so bogata z beljakovinami, in živila vir selena, kot so kostanj in tudi jajčni rumenjak.

Kadar je izpadanje las povezano s prehranskimi pomanjkljivostmi ali anemijo, na primer, se lahko dodatno priporoča uporaba mineralov in vitaminskih dodatkov, zlasti železa, ker je zato mogoče, da ne zdravimo izgube las, ampak tudi za boj proti drugim znakom, ki bi lahko bili povezani s prehranskim pomanjkanjem. Poleg tega je odlična izbira, ki lahko pomagajo pri zdravljenju izpadanje las pri ženskah je drži vitamina.

Leave a Comment