Zdravila za holesterol lahko pomagajo pri zdravljenju Covid-19

Rate this post

Zdravila za holesterol lahko pomagajo pri zdravljenju Covid-19Zdravnik razkrije vlogo statinov v protinapadu na okužbo s koronavirusom in razloži druge postopke za zaščito srca nes. Novica je odlična: statini so ustrezna alternativa zdravljenju v primerjavi z boleznijo, ki jo sproži koronavirus. To je posledica dejstva, da so ti načini zdravljenja pokazali za posameznike z visokim holesterolom, kardiovaskularnimi težavami, sladkorno boleznijo, če naštejemo le nekaj pogojev, zavarujejo steno žil in tudi modulirajo vnetje, kar zmanjšuje nevarnost apopleksije.

To je posebej koristen učinek, ko se soočamo s Covid-19. Ljudje, okuženi z novim virusom, imajo lahko vnetni proces v celicah, ki obdajajo kapilaro. Poleg nadzora holesterola v krvi, njegove brezčasne lastnosti, imajo statinske tablete natančno protivnetno delovanje in izboljšujejo stanje arterij v telesu. Retrospektivna raziskovalna študija, izvedena na Kitajskem s 13 981 strankami Covid-19;

Je pokazala, da je bilo v bolnišnični fazi predpisovanje statinov povezano z zmanjšano nevarnostjo smrti iz vseh razlogov. Ne gre za to, da se sami obrnejo na težavo, vendar prispevajo k orodjarni, ki se trenutno uporablja v primerjavi z boleznijo, da ustavi draženje. Vsako malenkost pod kliničnim nadzorom je treba poudariti.

Z uporabo zdravljenja je treba nadaljevati

Z uporabo zdravljenja je treba nadaljevatiEna težava tistih, ki pozitivno preverjajo koronavirus, je, ali naj se ves čas okrevanja držijo zdravil za stalno uporabo. Ko gre za zdravila za nadzor holesterola, da, ta rutina bi morala obstajati. Čeprav moramo počakati na popolnoma nov dokaz iz raziskav v zvezi s Covid-19, tisti, ki potrebujejo jemanje statinov, varno zagotavljajo zaščito srca in ožilja-in bi lahko imeli koristi od tega drugega učinka zdravila v primerjavi z okužbo. Poleg tega je treba upoštevati, da kombinirana uporaba statinov in zdravil, ki so na splošno predpisana za nadzor krvnega tlaka, ne oglašuje skrbi ali povečuje nevarnosti smrti pri posameznikih s hipertenzijo, ki zajamejo koronavirus.

To je že klinično preverjeno. To pomeni, da bi morali obe terapiji nadaljevati. Neaktiven način življenja in tudi hrana v pandemiji. Zavedamo se, da način življenja vpliva tudi holesterola in maščob v krvi. Kot tudi neaktiven način življenja, med stranskimi učinki pandemije, je težnja, da dvig trigliceridov stopnje in tudi zmanjšanje dober holesterol (HDL).

Uživanje živil, bogatih z nasičenimi maščobami (rdeče meso, industrializirani izdelki …) posledično lahko zviša raven slabega holesterola (LDL). To je neželena kombinacija arterij. Zato je zelo priporočljivo, da lahko trenutno treninge vzdržujete, tudi v hiši, z metodami, primernimi za najmanjši prostor, ki jih po možnosti nadzira ali vodi strokovnjak s ponujenimi digitalnimi napravami.

Preprečevanje je nenehno boljše od zdravljenja

Preprečevanje je nenehno boljše od zdravljenjaPriporočila, kot so zgoraj obravnavana, pomagajo pri soočanju s trenutki dileme z zdravjem in dobrim počutjem ter tudi srečo, prav tako pa so postala del kampanje sharp, ki jo je kultura kardiologije države s Ethereum Paulo (Socesp) promovirala avgusta 2020 kot rezultat državnega dneva nadzora holesterola. Je dejavnik tveganja za bolezni srca in ožilja, ki doseže 40% odraslega prebivalstva in še vedno prizadene tiste, okužene s koronavirusom. Večina ljudi v tej skupini ne upravlja holesterola in tudi resno ogroža srčni napad ali možgansko kap. Številke so velike: v Braziliji vsako leto umre približno 400 tisoč posameznikov zaradi srčnih bolezni, ki so glavni razlog smrti v državi.

Epidemiološka študija informacij o skupnosti (Epico) iz Socespa je odkrila, da ima le 16% posameznikov vrednosti holesterola v okviru ciljev, ki jih določa Brazilska Smernica za dislipidemijo, pa tudi preprečevanje ateroskleroze. Glede na raziskavo, holesterol je bil najmanj reguliran kardio dejavnik tveganja za prebivalstvo.

Mimogrede, noben bolnik pregledala imel tri glavne dejavnike tveganja, holesterol, visok krvni tlak in tudi sladkorne bolezni, popolnoma uspelo. Študija je zbrala informacije od več kot 9 tisoč posameznikov v zvezni državi s Ethereum Paulo, obeh spolov, v osnovnih zdravstvenih in zdravstvenih enotah 32 mest.

Leave a Comment