Težave s prehranjevanjem v adolescenci: poznajte znake in simptome

Rate this post

Težave s prehranjevanjem v adolescenci poznajte znake in simptomePo podatkih Svetovne zdravstvene organizacije, jedo pogoj ali pogoj je priznan kot kakršne koli spremembe v prehranjevalnih navad, ki lahko povzroči škodo za zdravje in dobro počutje posameznika. Te spremembe so lahko posledica presnovnih ali duševnih dejavnikov. Joana Nogueira. Običajno, porabijo pogoji se kažejo v najstniških letih zaradi ekstremnih sprememb na fizično, socialno in tudi psihološko stopnjo, ki vključujejo gospodinjstva in tudi nastavitev institucije v tej starostni skupini.

Približno 90% ugotovljenih primerov pripada mladim ženskam, kljub temu pa se raznolikost mladostniških mladih fantov, ki se ukvarjajo s tem stanjem, dejansko znatno povečuje. Zgodnja diagnoza, skupaj z ustrezno terapijo, lahko ustavi večje prihodnje učinke. Multidisciplinarno spremljanje je potrebno in zajema tudi strokovnjake z različnih lokacij, zlasti psihologe, psihoanalitike in tudi nutricioniste.

Anoreksija nervoza, bulimija nervoza in tudi debelost so eden izmed najbolj priljubljenih in tudi običajne pogoje prehranjevanja, čeprav obstajajo številne druge. Simptomi in znaki prehranjevalnega stanja so lahko tihi in praktično nevidni, zato je ključnega pomena, da so starši zelo vestni do izvedljivih vsakodnevnih sprememb v miselnosti, pa tudi načinov bivanja in delovanja svojega mladostnika.

Nekateri znaki in simptomi motnje hranjenja so lahko

Nekateri znaki in simptomi motnje hranjenja so lahkoDosledno zavračanje jesti. To zanikanje določenih živil lahko kaže na možno prilagoditev prehranjevalnega vedenja in lahko povzroči pomembnejše učinke. Uživajte vaš mladostnik in obvestilo, če take zavrnitve končajo pa bolj pogoste. Preokupacija / obsedenost s telesom in telesno podobo. Obvestilo, če vaš otrok začne diskretno spreminjati sredstva, ki jih obleče (na primer izberite kdaj prej širša oblačila) ali če se nepričakovano začne ne želi pogledati v ogledalo, ker mu ni všeč, kar vidi.

Pomembno je natančno razumeti, kako in kdaj so se začele te miselnosti zavračanja lastnega telesa, ki so običajno povezane s socialnimi in psihološkimi spremenljivkami. Ponavljajoče se epizode popivanja. Na splošno tem okoliščinam požrešnosti hrane sledijo stališča indukcije bruhanja in/ali uporabe zdravil, kot so odvajala in tudi diuretiki, da bi poskušali “nadoknaditi” pretiran vnos številnih kalorij.

Pazite, če vaš otrok začne preživeti veliko časa v tuš kabini, zapreti pa tudi takoj po obroku. Vneto grlo ali težave z zobmi. Ko gre za bulimijo nervozo, so pogoste resne težave ezofagealnega sistema, ki so posledica nenehne indukcije bruhanja. Zobje so prav tako močno prizadeti zaradi erozije, ki jo povzroča želodčni sok zaradi bruhanja.

Poškodbe kože na zadnji strani roke ali žulji na rokah

Poškodbe kože na zadnji strani roke ali žulji na rokahPogosta indukcija metanja navzgor (prinašanje roke v usta) povzroči pojav žuljev in tudi razjede, tako imenovana “Russelova indikacija”. Skrij hrano. Najstnik s prehranjevalnimi težavami, kakršen koli že je, mora hrano prikriti zaradi različnih dejavnikov. V primeru anoreksije nervoze skriva hrano in je preprosto nikoli ne zaužije. Pri bulimiji nervozi se ta prikrita hrana (predvsem visokokalorična) nabere in poje tudi kasneje, pretirano. Pri debelosti je prav tako običajno skrivati hrano ali lagati/izpustiti tisto, kar se v resnici poje ves dan. Poiščite pomoč. Tako družinski člani kot tudi kolegi / dobri prijatelji imajo pravico, da se resnično počutijo “izgubljene”…

Ko se soočajo z motnjo prehranjevanja najstnika. Čustveno spremljanje je bistvenega pomena, prav tako prehranska pomoč. Spodbujanje zdravih in uravnoteženih prehranjevalnih rutin s strani družine omogoča najstniku, da se resnično počuti bistveno integriranega in podprtega.

Debunking prehranjevalnih napak in pojasnjuje, da ni prepovedanih živil, ampak živila, ki jih moramo sprejeti v veliko manj rutinsko kot drugi, bo pomagal vaš mladostnik bližje znatno izboljšanje. Izberite za nakup multidisciplinarnega spremljanja, v katerem bo prehranski strokovnjak zagotovo zadolžen za celotno družinsko vzgojo.

Leave a Comment