Prehranske pomanjkljivosti, ki ustvarjajo depresijo in tudi razpoloženje

Rate this post

Prehranske pomanjkljivosti, ki ustvarjajo depresijo in tudi razpoloženjeDanes, depresija in tudi motnje razpoloženja so ravaging bolezni. Številni zdravniki predpisujejo antidepresivna zdravila, ne da bi raziskali presnovne ali prehranske pomanjkljivosti, ki so lahko” resnična težava” za njim. Posamezniki nimajo pojma, zakaj se počutijo tako slabo ali kje začnejo iskati rešitev.

So predvideli svojega zdravnika, da jim pristen možnosti, vendar pa so glede zdravil kot enostavno popravilo in pogosto trpijo podcenjene stranskih učinkov. Predlaganje zdravil je treba opraviti šele po izključitvi drugih kliničnih vprašanj. Raziskovalci so ugotovili, da je veliko ljudi, ki trpijo zaradi depresije, kot tudi stanje duha pogoji primanjkuje ne samo enega, vendar številnih hranil, ki prispevajo k simptomov: zdravo pomanjkanje prehranjevanja?

Je vaš načrt prehrane napolnjen s sladkorjem, hitro hrano, sodo ali rafinirano hrano? Se pogosto izogibate jedi? Če se spopadate z anksioznostjo ali razpoloženjem, začnite dnevnik hrane tako, da zabeležite, kaj jeste vsak dan. Odgovore na svojo bolezen boste odkrili s tem: nakupovalna košarica in hladilnik vas lahko obvestita o vašem zdravju in dobrem počutju. Če se vaše življenje ne obnese, uživanje nezdrave hrane ne bo povečalo vaših potencialnih strank.

Pomanjkanje omega-3 maščobnih kislin, pomanjkanje vitamina D

Te se nahajajo v živilih, kot so ribe in laneno olje. Omega-3 pomanjkanje ali neravnovesje med omega 3 in tudi 6 maščob je lahko eden od dejavnikov, ki prispevajo k vaši klinično depresijo. Omega 3 je zelo pomembno za um funkcijo, kot tudi vaš um-set na življenje. Prav tako pomaga posameznikom, ki se srečujejo z oteklino, kot tudi nelagodje težave. Znanstveniki so ugotovili, da je veliko ljudi s klinično depresijo, kot tudi stanje duha motnje primanjkuje omega 3 maščob.

Pomanjkanje omega-3 maščobnih kislin, pomanjkanje vitamina D

Bistveno je, da nakup hladno predelane ribje olje in tudi preveriti odsotnost težkih kovin in tudi drugih onesnaževalcev. Te informacije je treba navesti na etiketi. Pomanjkanje vitamina D: bistvenega pomena za imunski funkcijo, kosti in duha zdravje in dobro počutje. Sončna svetloba je najbogatejši vir vitamina D. revija Medical Nutrition je 21. Januarja 2013 objavila rezultat raziskave, ki je preučila več kot 18 tisoč britanskih prebivalcev zaradi pomanjkanja vitamina D in njihove povezane z duševnimi motnjami. Ugotovili so, da je pomanjkanje vitamina D prisotno pri bolnikih z depresijo in napadom panike. Rezultati raziskave navajajo, da ljudje, ki jim primanjkuje vitamina D, pozneje v življenju povečajo tveganje za razvoj klinične depresije.

Pomanjkanje vitaminov B, pomanjkanje joda

Pomanjkanje vitaminov B, pomanjkanje jodaObstaja veliko raziskav v nevropsihiatrije, ki dokazuje povezavo med pomanjkanjem vitamina B in stanje duha pogoji, vključno z anksioznostjo. Nakup gel kapsule namesto tablet z najmanj 25 mg vsakega od različnih vitaminov B, vključenih v formulaciji. Jod je potreben za pravilno delovanje ščitnice. Ščitnica, ki je del endokrinega sistema, je le ena najpomembnejših žlez v telesu. Ščitnica vpliva na vse značilnosti telesa, ki jo sestavljajo temperatura, imunska funkcija in funkcija možganov. Jod je odkril v živilih, kot so krompir, brusnice, alg, kabel, Hiziki, Kombu kot tudi Vakame, jodirane soli in morskih sadežev. Obstaja 9 potrebnih aminokislin, ki jih vaše telo ne more izdelati.

Svoje telo bi morali zagotoviti z zdravim uživanjem. Aminokisline se nahajajo v mesu, jajcih, ribah, kakovostnem fižolu, semenih in oreščkih. Morate zaužiti izbor različnih živil za oskrbo telesa z vsemi potrebnimi aminokislinami. Vsa živila ne vsebujejo vseh 9 aminokislin.

Vir aminokislin v rastlinski hrani je sestavljen iz odpadlih listov Moringa oleifera (bela akacija). Vaši možgani omogoča uporabo aminokislin, odkritih v živilih, ki jih jeste za proizvodnjo naravnih kemikalij, potrebnih za idealno funkcijo uma.

Leave a Comment